L.A. - here I come!

Hej då Sverige, nu drar jag till Los Angeles i fem dagar. Det blir sol, modemässor och förhoppningsvis shopping. På min inköpslista finns lite allt möjligt, typ:

* Minst tre Mocha Frappachinos från Starbucks
* Två-tre Rosebud & Co
* C&C California-toppar
* Allehanda plock från Clinique
* Redken-schampoo
* Nars-smink
* Cirka tusen "jag var tvungen att ha den!"

Ses på fredag!

Ok då

Min mobiltelefon ringde hela eftermiddagen igår.

- Mäh! sa allehanda röster i luren, du skulle ju inte gå på Madonna för H&M! Och nu ser jag att du minsann var där!

Ok, jag ger mig. Jag var där. Men halv tio istället för halv åtta och på Hamngatan istället för Drottninggatan. Dessutom vill jag gärna påpeka att jag var där på
jobb, inte för eget nöjes skull. Det blev inte heller shoppat någonting. Inte ens en liten sidensjal för 98 pix.

Ok, det där sista var en lögn.

Modemissöden

Jag aktar mig faktiskt noga för att gå in i butiker när jag mentalt inte är på topp. Det har inte alltid varit så. En gång, när jag var glad student i Lund, gick D och jag in på H&M i jakt på strumpbyxor och hårspray. Klockan var väl runt halv tre på eftermiddagen. Solen sken. Och visst ja, det var Valborg och vi hade med de andra studenterna suttit i stadsparken och skålat i cider och öl sen ungefär klockan sju på morgonen.

Men nu skulle vi alltså in på H&M för att shoppa strumpbyxor och hårspray för att göra oss fina för kvällens stora kalas på Östgöta Nation. Och så plötsligt dök den finaste topp vi båda någonsin hade sett upp. Den hängde på ungdomsavdelningen, var i rosa chiffong och hade flera lager volanger och applicerade kristaller. Och för oss, i vårt ciderrusiga tillstånd, det vackraste på hela jorden.

- Ååååå, pep D med tindrande ögon. Titta!
- Ååååå, pep jag tillbaka, den är det finasschte jag sett.
- Jag vill ha den på feschten! sa D.
- Men då kan vi ju inte ha våra matchande tröjor, invände jag. Vi skulle ju båda ha schvart topp upptill.
- Visscht ja, sa D. Vi köper den schenare.

Istället gick vi för att betala. Jag tappade plånboken i troshögen som alltid finns vid kassorna och hade stora svårigheter att skriva under med mitt namn på kreditkortsslippen. Det slutade med ett "x".

Några dagar gick jag tillbaka och såg nåt rosa hänga på väggen. I chiffong. Med volanger och applicerade kristaller. Låter det fint?

Precis. Därför shoppar jag numera bara när jag är mentalt är på topp. Och absolut inte på Valborg.

Frukost-shopping

Imorse låg det en inbjudan från H&M Club om att få frukostförtur till Madonnas kollektion som släpps på torsdag. Om nu någon skulle ha missat det.

"På morgonen den 22 mars är du och en vän välkomna på förhandsshopping av Madonnas nya kollektion M by Madonna. Plaggen är inspirerade av stjärnans egen garderob och speglar hennes alltid lika personliga stil. Nu har du möjlighet att hitta dina egna favoriter i lugn och ro - innan alla andra gör det!

Så skriv genast upp den 22 mars, Drottninggatan 56, kl. 07.30-09.30.
Vi bjuder på frukost. "


Himla snällt av H&M men shoppa halv åtta på morgonen? Vem är vaken då? Jag är det iallafall inte.

Om jag skulle klara av att kravla mig ur sängen skulle mitt stackars sargade kreditkort leva livsfarligt därinne och detta av flera anledningar.

1. Jag vet knappt vad jag heter så pass tidigt.
2. Eftersom jag inte vet vad jag heter har jag heller ingen uppfattning om vad som är snyggt och vad som är fult.
3. Och eftersom jag inte har någon smak så pass tidigt vet jag inte heller vad som är min storlek.

Men den störst övervägande punkten till att jag inte kommer att befinna mig på Drottninggatan 56 klockan 07.30 på torsdag är jag troligen skulle försöka köpa allting så fort som möjligt bara för att hinna hem snabbast möjligt för att hinna snooza mera.

Är inte det det ultimata beviset på att jag inte är en shopaholic? Jag sover hellre än shoppar Madonna.

Spike som Spike

Läste (och skrev om) att Drew Barrymoore börjat dejta regissören Spike Jonze. "Oj", tänkte jag, "vilket otroligt omaka par. Det hade jag aldrig kunnat räkna ut."

Tills jag förstod att jag gått omkring i alla år i tron att Spike Jonze är Spike Lee. Pinsamt, pinsamt.

Det knäppigaste av allt

Det knäppigaste av allt är att jag faktiskt vill blogga. Hela tiden. Men jag hinner inte. Så istället får jag berätta vad jag har gjort i helgen i efterhand och det är ju inte alls lika kul.

I fredags somnade jag i soffan framför "Sällskapsresan 2 - Snow Roller". Vi tittade för att komma i stämning inför Serre Chevalier och för att det är en klassiker. En ganska tråkig klassiker, visade det sig.

I lördags gjorde jag vimmel på Melodifestivalens efterfest på Globen. Ola Salo dök från dj-båset, Bert Karlsson snackade skit om en vimmelprofil och två sångfåglar hade samma klänning på sig. Mer kan jag tyvärr inte avslöja, ni får kika i nästa nummer av
Plaza Kvinna istället. Ute 11 april. Jag vet, det är en evighet.

I söndags jobbade jag och hade en sprängande huvudvärk. Det kan nog lätt bli så när man är hemma halv fem på morgonen och har en massa schlagers ringande i öronen.

Utmanad!

Blev utmanad av världens bästa mentor Kicki att lista mina sex knäppaste knäppigheter och då är det bäst att lyda. So here goes: mina 6 knäppaste egendomliga saker och hang-ups.

1. Jag kan inte sluta göra miffo-ljud när jag blir utsatt för temperaturskillnader.
Nej, jag har inte tics. Men jag kan verkligen inte låta bli att tjuta "uuuh!" eller "uuaah!" när jag lägger mig i en iskall säng, hoppar in i en varm dusch eller blir utsatt för en isvind. Vilken man mest blir hela tiden i januari, februari och mars.

2. Jag har alltid, alltid läppglans med mig.
Finns det inget läppglans i väskan får jag panik. På riktigt.

3. Mina senast inköpta glasögon är från 1996.
Att de är Calvin Klein är en klen tröst. Och ursäkt. Sa jag att de är ovala och beiga?

4. Jag kräks av tonfisk-lukt.
Everytime. Sushi går fint men kommer det en konservburk med tonfisk i min väg blir jag grönare än grön.

5. Jag ljuger alltid hos frisören.
Efter de vanliga "vad jobbar du med?" och "vad gjorde du i somras då?" så tar samtalsämnena alltid slut förr eller senare. Och så sitter jag där med blöt lugg i tryckande tystnad medan frisören klipper lock efter lock. Det är så tyst att man kan höra hårstråna falla i golvet. Och eftersom jag inte klarar av isande tystnad ljuger jag för att hålla i gång snacket. Man får så otroligt mycket mer att prata om om man säger "min farfar var sjörövare!" eller "i vinter ska jag leta diamanter i Afrika".

6. Jag är livrädd för harkrankor.
Världens troligen ofarligaste lilla djur som tappar ben och vingar för ingenting och bara flyger omkring utan mål. Enligt mig världens äckelpäckligaste lilla kryp som alltid har en tendens att dyka upp från ingenstans. Och vara snuskig.

Uppdatering H&M-skorna del 2

För alla intresserade kan jag nu meddela att H&M silverballerinas som kom hem till mig i ett paket för några veckor sedan som genom ett gudomligt ingripande inte låter längre. Halleluja!

Stella down under

Stella McCartney släpper en ny kollektion på australiensiska Target den 12 mars. En del plagg är otroligt fina, jag gillar trenchen jättejättemycket. En bättre kollektion än den för H&M om jag får säga mitt. Och det får jag, för det är min blogg! Fler bilder finns här. Tack donnasandra för tipset!

image73

Född i fel land

Jag har länge misstänkt att jag är född i helt fel land. Ofta har jag tänkt att USA borde vara mitt riktiga hemland eller eventuellt någon söderhavsö. Idag kom jag på svaret. Jag borde vara född i Danmark. Varför? Jo, i nya underbara numret av Costume söker de en modeintresserad journalist.

"Er du vild med att shoppe, og ved du altid, hvilken ny btik der lige å åbnet?" Ja!
"Har du masser af ideer til artikler om mode, shopping, nye tendenser og designere?" Ja!

Skit att man inte kan snakke dansk. Pölse och kjole kommer man inte så himla långt med. En Carlsberg kommer inte heller att bana min väg till danska drömarbetsplatsen. Däremot kan jag dränka mina sorger i en.

Skaal.

Dagens rädda världen

Det här var en himla bra idé jag hittade på Modefeber.se. Eftersom det tar naturen 500 år att bryta ner en plastkasse och vi människor använder en miljon plastkassar per minut skapade Anya Hindmarch "I'm not a plastic bag", en limited edition shoppingbag gjord i kraftig bomull som är tänkt som en ersättare för plastkassen.  Kostar cirka 70 kr men verkar just nu vara slut i lager. Himla fin tycker jag!

image71

Yalla!

Urk, jag avskyr måndagar. Jag har alltid sovit för lite och längtar redan till nästa helg. Att det var vår ute idag räddade min dag. Det och Yoggi Yalla. Jag älskar Yoggi Yalla! Det är:

* gott
* nyttigt med få kalorier
* kommer i snygg förpackning
* får alltid plats i väskan

Just nu är jag mest förtjust i smaken ananas-guanabana-vanilj. Kanske mest för att det innehåller guanabana. Smaka på ordet. Gu-ana-bana. Lika kul att säga som Milli Vanilli. Eller Trance Dance. Lovely!

image70

Modeskvaller

Ni har väl inte missat att Kylie Minogue är H&M:s nya gästdesigner? En bohemchic badkollektion kommer till butik i maj. Ska bli kul att se pressbilderna när de kommer.

Uppdatering Modette: hörde ryktesvägen att någons väns vän råkat se Modettes nya omslag. Enligt uppgift såg den ut som en ny Damernas Värld, fast generationen yngre. Låter sjukt lovande.

Ikväll blir det lyxig sushi på Roppongi och imorgon bär det av till Uppsala. Pinsamt, men jag har faktiskt aldrig varit där.