Tjänster och gentjänster

Lång dag, som alltid numera. Lovar mig själv dyrt och heligt varje morgon att jag ska gå och lägga mig vid åtta, läsa bra bok till nio och sova som en törnrosa vid tio. Istället sitter jag framför datorn till efter elva och får ändå knappt någonting vettigt gjort.

Sprang på intervjuer hela förmiddagen och jobbade på
SalongK.se hela eftermiddagen. På vägen hem slank jag in på Mattssons band och köpte två band att ha i midjan - ett lite guldtrådigt och ett lite babyrosa i indisk stil. Jättefina och billiga - där gjorde jag plånboken en tjänst.

Sprang i och för sig in på Konsum en dryg halvtimme senare och köpte en Coop Pizza för en tjuga - så där gjorde jag magen en fet otjänst.

Dagens bästa: Effektiv motor hela dagen. Och så vädret, förstås.
Dagens sämsta: Det vankas för lite sömn igen och det är mitt fel. Plus att en viss person glömde bort min namnsdag. Buhu.

Värsta fyndet

Nu har L'Oréal Double Extension kommit i en ny edition, Carbon Black. Själv fick jag den via en pressfrukost för en knapp månad sen. Har de senaste åren varit slaviskt trogen Lancôme Hypnôse så det är nästan med sorg i hjärtat att jag nu måste meddela att L'Oréal Extension Carbon Black är den bästa mascara jag har råkat komma över. Adjö Lancôme, tack för den här tiden. Hej sparade hundring, ska nog spendera dig på två lyxiga latte med tillbehör. Eller en mysig söndagsbrunch med amerikanska blåbärspannkakor för två på Sirap.

Best of alla

Goran Visnjic som utklädd jultomte i kvällens Cityakuten fick mig nästan att längta mer till julafton är ljumma sommarnätter och bruna ben. Men bara nästan.

Dagens bästa: På delad första plats: Vädret och Modegrisen!
Dagens sämsta: Tidig, tidig morgon. Snark.

SJ måste stå för Sjukt Jobbigt

Fy, vad jag är trött på att åka tåg. Man hittar nästan aldrig billiga biljetter, får alltid sitta baklänges och hamnar alltid med de mest jobbiga personer. Ner till Skåne satt jag baklänges tillsammans med ett gäng testosteronstinna lumparkillar som gillade bärs, brudar och permis. Troligen i nämnd ordning. På resan tillbaka till Stockholm hamnde jag med den mest bortskämda lilla slyngel ni kan tänka er. Mamman var utschasad och fick nästan tårar i ögonen när lilla fröken skrek att hon var hungrig, törstig, mätt, trött eller pigg. Jag blev också väldigt ledsen i ögonen när min Ipod dog i Nässjö. Väldigt, väldigt ledsen.

Har en helt galen vecka framför mig, som vanligt. Skönt att en av de bästa helgerna på hela året närmar sig. Berättar mer imorgon, måste sova mina fem timmar nu innan det är dags att gå upp och börja beta av to-do-listan. Har tenta imorgon och tycker att jag kan allt. Vilket aldrig är ett bra tecken. Tenta-hybris är utan tvekan den åttonde dödssynden.

Helgens bästa: Vädret i Skåne i lördags. Kändes nästan som sommar.
Helgens sämsta: Min svarta vintage-kuvertväska började smula sönder i lördags och förfallet har fortsatt idag. Ungefär som en mumie.

Stoppa pressarna!

Idag råkar jag vara huvudnyhet på SalongK.se. Det är inte varje dag man vaknar i snöstorm och samtidigt är lagom fabulous som omslagsbrutta i glittrig mössa! Vill ni få tips om världens bästa vattenfasta mascaror föreslår jag att ni surfar in ögonabums. Betrakta bilden med mössan som en bonus från mig.

Vill ni dessutom se min redaktionschef i ett annat tillfälle men med samma mössa kan ni titta här. Skönheter klär, som bekant, i allt. Om jag syftar på Kicki och mig eller på mössan låter jag vara osagt.

Dagens bästa: Tjejfika på Espresso House. Inget slår sånt.
Dagens sämsta: Vädergudarna måste vara galna. Det är vår nu!

Hemma-man

Säga vad man vill om Britney Spears strulputte Kevin Federline men han har självdistans. Eller så har han låtit en paparazzi komma lite för nära.

Lyckost mig som når upp till taket

Sura äldre damer

Jag blir alltid lika förvånad över hur otrevliga människor kan vara i telefon. En av våra lärare på skolan varnade oss för att en del personer skulle kunna reagera negativt när vi ringde och sa att vi var journalist-studenter och försöka "sätta dit oss". Eller hur, tänkte jag världsvant. Varför skulle de göra det?

Såhär några månader senare måste jag medge att vår lärare hade rätt. Flera i klassen har råkat riktigt illa ut, nån har till och med börjat gråta i luren. Själv har jag mest tampats med sura äldre damer. Ungefär som idag.  Håller på med en artikel som behöver lite expertkommentarer från en läkare och fick numret till en jättebra av en kompis. Enligt vad jag lärt mig stämde jag även av med en annan läkare ifall att den första intervjun skulle bli inställd. Vilken den blev. Och min reserv var missing in action. Vad göra? Ringde till min vårdcentral.
- Är du journalist? sa damen i luren misstänksamt. Vad vill du oss?
När jag förklarat mitt ärende blev hon, om möjligt, ännu mer tvär.
- Du får boka tid som alla andra, även fast du är journalist. Och sen får du komma hit och betala en avgift, precis som alla andra. Trots att du är journalist.
Skulle kanske ringa tillbaka och fejka en feber? Så kan jag ställa mina frågor sådär lite helt apropå liksom.

Dagens bästa: Fortfarande vädret. Man tror ju knappt att det är sant!
Dagens sämsta: Min älskade
Rosebud Salve som jag köpte i NYC för 3 dollar är tokslut. Och på Götgatsbacken kostar de en hundring. Bä!



Vero Moda vero konstigt

Var för övrigt på en spontan shoppa-i-skyltfönster-rundtur i går. Har aldrig förstått nöjet med att fönstershoppa. Hela grejen är rätt meningslös, egentligen.  Man går runt och ser tusen snygga saker och mår dåligt för att plånboken inte innehåller lika många kronor. Känner inte alla så här? Eller är det jag som är shoppingmissbrukare?

Hursomhelst, var inne en sväng på Vero Moda och plockade upp nya numret av deras kundtidning. Som vanligt började jag dreggla av ha-begär. Som vanligt såg jag inget av plaggen i butiken. Vero Moda är rätt skum affär på det sättet. Kundtidningen är alltid överfull av snygga, snygga saker men i butikerna finns bara urtvättad bomull och toppar i hopplösa mönster. Hemsidan är också fullt av snyggt så var ligger problemet? Beror det på taskiga inköpare? Vero Moda finns till exempel i två editioner i min gamla hemstad Lund. Den på Stortorget är hopplös medan den i Nova-gallerian är en riktig godisbutik.

Är det först till kvarn som gäller för inköparna? Utbryter det varje månad dödskamper á la HM by Stella McCartney bakom Vero Modas dörrar?

Det vore dessutom himla behändigt om min guldbonus från HM kunde hitta hem i veckan, har en konfirmation i helgen.

Ok, det här var ett rent modeinlägg. Bäst att passa på att posta dagens outfit: :-)
Svart- och vitrandig tröja, HM
Svart linne, Gina Tricot
Jeans, Acne
Vita skor, Converse
Svart trench, gammalt fynd - förlåt, vintage

Visst ja!

Det blev ingen mysig middag på Ciao Ciao, älsklingen är sjuk. Bä! Har dock förvaltat tiden väl och för en gångs skull helt fokuserat på skolsaker. Visst ja, vi har ju en tenta på måndag!

Just nu längtar jag mest till Siste April då det blir sillfrukost, fest i parken och allmän Lund-nostalgi. Det var himla kul att vara student där. Längtar nästan tillbaka...

Dagens bästa: Måste vara vädret. Äntligen!
Dagens sämsta: Jagar upp mig över jobbet helt i onödan.

Förrädisk it-bubbla

Precis som Smarta Sara har jag en tendens att göra andra saker när jag egentligen har en superviktig to-do-list med tajta deadlines. Jag tar en promenad, jag skummar mjölk till en latte, jag läser DN från i förrgår. Sen går klockan och vips är hon snart halv sex och jag borde väl egentligen vara klar nu och pulsen ökar med 150. Skärpning!

Har fått en hel del kommentarer om min blogg på sistone och jag blir lika förvånad varje gång att det finns andra som vet om den. Precis som Veronica Maggio sa när jag intervjuade henne för SalongK.se så känns det som om det bara är jag som sitter ensam med datorn i vardagsrummet. Att i princip hela världen skulle kunna läsa - åtminstone de som förstår svenska - glömmer man liksom bort. Den är förrädisk, den där it-bubblan!

Urk, tror inte att jag vill se ett påskägg till i hela mitt liv. Åtminstone inte före Cityakuten ikväll. Världens bästa serie, trots att George Clooney är long gone. Vem hade kunnat ana det?

Dagens bästa: Säsongspremiär för solglasögon.
Dagens sämsta: Ont om tid och det är faktiskt mitt eget fel.


Varning

Vad ni gör, akta er för Must Love Dogs. Om ni inte är svaga för Gilmore Girls, förstås. Såg vissa likheter typ alldeles för smarta kommentarer levererade i en alldeles för snabb och aldrig nånsin sinande ström. Seriöst, är det bara jag som vill tysta den förbaskade Lorelei? Det är inte gulligt att prata snabbt, säga underfyndiga saker och samtidigt rulla runt i förvirrade sinnestillstånd. Så om ni gillar Lorelei, hyr Must Love Dogs. Diane Lanes naiva uppsyn, John Cusacks utlägg om kärlekens likheter med världsrymden och Christopher Plummers flirtande (!) med kameran kommer att mysa musten ur er. Plus den stora och retsamma familjen som bara vill väl. Och det homosexuella paret. Och den pussiga hunden. Och, inte att förglömma, Dermot Mulroneys fejkfrisyr med oförklariga gråstänk i. Ville inte Richard Gere ställa upp? I don't blame him.

Nu måste jag försöka jaga skönhetssömn.

Dagens bästa: Våren kom till slut.
Dagens sämsta: Christopher Plummers skeva, flirtiga leende med alldeles för vita tänder.

Ps

Hittade en rolig och inte alltför lång lista hos Linda K som jag ivrigt apar efter.

Tidigare: Påsk-myspys med släkten.
Nu: Pyssel på laptopen.
Senare: Romantisk komedi och en massa godis. Ännu senare massiv dåligt-samvete-träning.
På läpparna: Alltid Rosebud eller Juicytubes.
Lyssnar på: Ipoden vanligtvis. Just nu datorsurr.
Längtar efter: D! Och mera vårsol!
Funderar på: Hur jag ska kunna kombinera praktik med sommarjobb. Om det ens är möjligt.


  

Glad efter-Påsk!

Jag är dålig på att blogga när det är lov. Eller när solen skiner. Eller när jag har suttit i skolan och på redaktionen hela dagen. Eller när jag helt enkelt inte orkar.

Men nu, såhär två miljoner kilo godis senare, kände jag suget att blogga igen. Inte för att jag har så hemskt mycket spännande att förtälja. Eller jo, det är klart - har massor med skvaller om kändisar som jag snabbat upp på redaktionen- men det passar sig inte i bloggen. Vad jag kan förtälja är att jag fick påskpengar av söta mormor, påskpengar av söta moster och påskpussar av två söta föräldrar som åkt tjugo mil. Plus välbehövda migräntabletter. Vilket kanske inte är så intressant.

I onsdags var förresten D och jag på gratis bio och såg
Inside Man, vilken jag ivrigt rekommenderar. Spännande intrig, fänglsande Denzel Washington, snygg Clive Owen och piffig Jodie Foster med en hel uppsjö Hermés Birkin. Se!

I torsdags var D och jag än mer kulturella och var på Dramaten och såg De sju städerskorna, vilken jag tyvärr inte kan rekommendra. Hela Stora Scenen var under första akten täckt av gamla kläder och skräp, vilket gjorde att det steg en doft av lump över hela salongen. I akt två blev allt konstigt. Se inte om du inte behöver.

Nu blir det en ensam hemmakväll med redaktionsarbete och skolplugg om vartannat. Sen har jag hyrt en riktig chick flick att fördriva tiden med, Must Love Dogs med John Cusack. Är pinsamt nog en riktig sucker för amerikanska romantiska komedier. Fast helt ensam kommer jag inte att vara. Har ett påskägg på nästan 1,5 kg framför mig och han verkar också filmsugen.

Vår!

Vilken perfekt dag att vårstäda garderoben på! Äntligen har våren kommit hit, det finns tydligen hopp för Sverige trots allt.  Har suttit på balkongen i en dryg timme och att säga att jag har blivit solbränd är önsketänkande men den är på ingång! Vinterkläderna är tvättade och ihoppackade på vinden, ballerinaskorna är framställda och i garderoben finns det gott om plats för nya inköp.

Nu ska jag försöka författa två artiklar till
SalongK.se och sen kommer D äntligen hem från Alperna.

Dagens bästa: Sol! Sol! Sol!
Dagens sämsta: Helgen är snart över. Hade gärna slappat lite till.

Friis gone Fendi

Idag har jag, med hjälp av lilla mamma, fyndat en ny stor väska. Har sprungit runt med en Sequoia i över tre år och den börjar bli både ledsen och sliten. Behövde en stor väska som rymmer mobiltelefon, skolblock, jobblock, böcker, kalender, läppglans, pocketbok, puder, linsvätska, näsdukar, pennskrin, tuggummi, Rosebud, migräntabletter, Ipod...you get the picture. Det är svårt att hitta en så stor väska som rymmer hela mitt liv och samtidigt inte är en träningsbag. Men idag har jag hittat en ny bästa kompis som kommer att klara uppdraget med bravur! Stor, svart och hur fin som helst. Tack för hjälpen mamma!

26807-53

Ungefär så här fast större. Och Friis. Numera min.

Ok, är väl egentligen lite emot kopierandet märken emellan. När jag blir miljonär ska jag köpa en riktig. Kanske.

Premiemonstret

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om att jag alltmer håller på att förvandlas till en tant. Idag har jag kommit på ytterligare en sak. Har hört av Linda och Sara att nya numret av Elle har kommit. Jag är - tyvärr - en sån där som hoppar på och av prenumerationer för att få saker. Prenumerationspremier. Om Kakmonstret finns så är jag Prenumerationspremiemonstret. Jag hoppade på och av I Form och fick ett helt ok mysa-hemma-set. Jag hoppade på och av Allt i Hemmet och vann en turkos filt och gröna kuddar som numera pryder sängen i värsta HomeStyling-manér. Exemplen är många. Har tyvärr inte hoppat på en ny omgång av Elle, vilket medför att jag är utan rolig läsning. Tanten i mig har inte hittat någon nog fyndig prenumerationspremie. Eller ska jag säga monstret i mig? Prenumerationspremietantmonstret.

Dagens bästa: Sol!
Dagens sämsta: Skitdålig dag av tusen anledningar. Ska sova bort eländet.

Ny sidekick med långa polisonger

På tal om Sex and the City så har raringen Aidan, eller John Corbett som han egentligen heter, lagt skådespeleriet på hyllan för att bli musiker. Country-musiker.

Jo, det är sant. Såg det med alldeles egna ögon. John var till och med i tv-studion och framförde sin...erhm...hit.
- Jag blev skådespelare för att träffa tjejer! hojtade han glatt med alldeles för långa polisonger. Men nu har jag upptäckt att det finns brudar som diggar musiker också! I'm just rockin' out!

Tror ni mig inte? Titta
själva.

I love rock'n'roll           Put another dime in the jukebox baby

Tycker, oavsett Johns nya sidekick, att Carrie gjorde fel som valde bort Aidan. Gillade i och för sig Berger mest, tills han fjompade sig. Nu blir jag arg bara jag ser honom.

Fler som saknar Sex and the City? Någon?

Dagens bästa: Middag med D ikväll. Mys!
Dagens sämsta: Intervju-objekt har flyttat till Australien. Är vi nånsin vakna samtidigt som de?

Censur!

Sitter och gör en Carrie. Nej jag springer inte runt med stora påsar från Prada med ett övertrakasserat konto (nåja). Däremot sitter jag i sängen och skriver artiklar på min laptop. Passande nog är Sex and the City på tv just nu. As a matter of fact, det är ett av mina favorit-avsnitt. Och jag har upptäckt mysko saker.

Har tidigare redan lagt märke till att det verkar gå någon slags barnvänlig version på tv3, fula ord är ersatta med bättre och det är mindre bara rumpor i bild. Men ikväll är det jättekonstigt: hela scener är borta! Och andra är nedklippta till max. Fattar ingenting.

Rätt var det är kommer väl mr Big och säger "Abso-tudeloo-lutely" i limon. Om han ens kommer.

Plask plask

Nu är jag tillbaka från Centralbadet, som inte blev en fullt så traumatiskt upplevelse som jag hade befarat. Badmössan är ju, trots allt, glittrig. Och rosa. Själv är jag vinterblek och inte beach 2006 fullt ut. Det var knappt att vi förtjänade varandra.

Hade aldrig varit på badet förut, det var jättefint där inne. Gammal mosaik, högt i tak och ljuvliga dofter av mandelolja och tallbarrskrämer från relaxavdelningen. Det var inte heller så mycket folk där, vilket ju var tur för mig. Däremot hade de cirka tio badgästerna allihopa ett mycket utvecklat revirtänkande. Runt den runda bassängen fanns ungefär sju badstolar, alla "paxade" med badrockar och handdukar. Alla gästerna simmade runt, runt i bassägen så jag satte mig i en stol för att vänta på fotografen. Plask plask lät det från bassängen och en upprörd badare gestikulerade vilt att jag satt mig i hans stol. A la Guldlock gick jag till nästa stol. Samma plaskande från bassängen, fast från en annan gäst. Ny stol, nytt plaskande. När jag väl satt mig till rätta i den fjärde stolen låtsades jag inte höra det envisa bubblandet. Det var skönt i stolen.

Nu ska jag fortsätta med det test som snart dyker upp på SalongK.se!

Snabbare än en vessla

Idag är en sån där sällsynt effektiv dag. Fuskade visserligen lite och tog sovmorgon men har varit i full rulle sen 9-snåret. På min att-göra-lista finns 14 punkter och jag har redan hunnit beta av hälften. Fet klapp på axeln för mig!

Nu ska jag skriva ihop en liten text till ett test jag gör för
SalongK.se, sen ska det bli fotografering på Centralbadet. Dessvärre är det jag i som är i fokus, tillsammans med en rosaglittrig badmössa. Svårt att avgöra vem som är mest glammig av oss.

Just nu längtar jag efter mina nya Adidas som jag har beställt. Fick slänga ut mina vinterstövar och springer just nu omkring på klackiga klackar som låter. Har alltid haft lite problem med att folk kan höra mig på avstånd. Det, och för korta fladdriga byxor.

Dagens bästa: Ruskigt skönt med sovmorgon. Allting blir så mycket bättre efteråt.
Dagens sämsta: Fortfarande inga skor att hämta på posten. Bä!


Spöken finns dom?

Usch, är äntligen klar med artikeln för skolan, vilken tvingade mig att avstå från goda drinkar på VIP-bar med Kicki Norman och tjejer från ELLE. Vad gör man inte för sina betyg? Urk. Men nu är jag klar. Måste ner i läskiga källaren och hämta tvätt snararst, vilket inte lockar. Spöktimmen är ju, after all, mindre än en timme bort. Stackars, stackars mig!

Jag på salongen

Nu finns den på riktigt, den hemliga redaktionen jag har arbetat på i snart tre veckor. Och idag är det premiär, vi finns på nätet!

Ta-da
SalongK.se!

SalongK.se är sajten som ger kvinnor ett eget rum på nätet. Vi riktar oss till kvinnor på väg - från 20 år och uppåt, från Kiruna till Stockholm, från liten till större, från periferi till centrum. Vår målgrupp är den urbana kvinnan var hon än bor, kvinnan som är nyfiken och gärna vill ta till sig nya idéer, som ser massor av nya möjligheter i en förändringstid, men som också kan känna av stressen och behöva just ett eget rum där hon kan få peptalk och stöd, inspiration och, inte minst - glamour. I SalongK.se skriver vi om alla ämnen från samhälle och kultur till mode, träning, resor och skönhet.

Välkommen till Salongk.se - en snyggare, smartare, bättre sajt för kvinnor

(Vi har dessutom galet roligt på redaktionen!)

Det kan hända att det är ett inslag på Rapport klockan 19.30. Måste kika! Tyvärr är jag själv inte med, satt ungefär då på ett timmes försenat x2000 och läste äcklig deckare.

Tant!

I helgen har jag varit tant. I fredags satt jag hemma hos mamma och pappa och tittade på "Så ska det låta". Jag var inte imponerad. Dessutom gjorde Peter Settman the robot dance. Jag är fortfarande inte säker på om det var med flit eller inte. 1 tantpoäng till mig.

I lördags var jag DD eller designated driver som det heter. Satt och slötittade på det katastrofala tv-utbudet och oroade mig för mina stackars föräldrar. Det är ju ändå så mycket löst folk på stan! tänkte jag. 2 tantpoäng.

I söndags var jag och handlade blommor med mamma på Interflora. Bakom mig i butiken strök det omkring en skum kille i 15-årsåldern. En ligist! tänkte jag panikslaget när jag märkte att han följde efter mig i butiken. Tänk om han rånar mig! Greppet om väskan hårdnade och pulsen steg. För visst följde han efter mig men jag insåg snart varför. Han inspekterade intresserat vad jag tittade på för blommor att köpa. Han tailade alltså inte för att råna mig, utan för att jag i hans ögon var en tant med blomkunskaper. 3 tantpoäng.

Har fler bevis på att jag är en tant. Var ute och gick en solig dag när jag knappt var 22 år fyllda. Plötsligt kom en liten plutt cyklande på sin trehjuling tillsammans med sin pappa hack i häl.
-Kör inte på någon nu! hojtade pappan. Se upp för tanten!
Och så pekade han på mig.
10 tantpoäng.

Bäst att äta konserver, dricka billigt rödtjut och lyssna på Broder Daniel hela veckan.

Dagens bästa: En ny goodybag med La Prairie-krämer.
Dagens sämsta: En stöddig typ som inte förstår innebörden av "ditt" och "mitt". Arg!