Journalist-feminist? Javisst!

En av mina absoluta favorit-bloggare får spått och spe för att hon skvallrar om det hemliga sexet i "Floorfiller". Tycker också att det är trist med tråkiga, okonstruktiva kommentarer men antar att man får ta sånt när man blir kvasi-känd på nätet.

Klickade omkring lite på bloggen och kom fram till ett inlägg som jag misstänker är från Charlotta Flinkenberg. Vill faktiskt ta tillbaka lite av det jag skrev i ett tidigare inlägg. Vi hade en diskussion på Seriösa Institutet om hur kvinnor är underrepresenterade i svensk media (både yrkesmässigt och innehållsmässigt) och det var inga roliga fakta. Läste vidare i nya Journalisten att den största gruppen arbetslösa journalister är kvinnor mellan 25-35 år som bor i Stockholms-regionen.

Vilket ju känns toppen för mig.

Har hur som helst hört rykten om att det var TV3 och inte Charlotta Flinkenberg som valde hur utformningen av "Under cover" skulle se ut. Jag tycker fortfarande att knappra-på-laptopen-a-la-Carrie-grejen är pinsam men applåderar ändå Charlotta Flinkenbergs deltagande journalistik. Ja, jag har tänkt om lite. För eftersom verkligheten ser ut som den gör för kvinnliga journalister är det bara positivt att de som är framgångsrika och duktiga syns - och då menar jag INTE Olindas special-program på TV400. För jag önskar fortfarande bort bimbo-sjukan som förökar sig i medierna.

Och det står jag för.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback