Myspys

December är en myspysig månad. Man sätter upp adventsljusstakar och adventsstjärnor, skålar i glögg och - om man som jag har barnasinnet kvar - får en bit choklad från sin chokladkalender varje morgon. Lika mycket som december är mysig är månaden och julen en riktig fallucka om man är svag för pepparkakor, lussekatter och choklad. Som jag är. Det är svårt att inse när man har överdoserat för det är ju så himla gott! När jag bodde i USA hörde det (givetvis) till att man gick upp lite i vikt på grund av alla sötsakerna. "Oh I'm still carrying holiday weight" sa man sådär lite casual och personalen i klädaffärerna log i samförstånd när man inte kunde knäppa igen ordentligt. I Sverige är det inte riktigt samma sak. Här känns det inte lika ok att man rullar fram för att man har haft svårt att hålla fingrarna borta ifrån det undre lagret i Alladdin-asken.

Antar att jag måste ta mig iväg till gymet...efter en till och sista pepparkaka.


Sköna fula Uggs

Liksom Koga varken kan eller vill jag få nog av mina Uggs. Var ute på en mycket kort promenad i mina nya vinterstövlar men kom snabbt på att ingenting slår Uggs i ett kallt, snöigt och blött Stockholm. Har läst överallt att de är det sista man ska sticka tårna i och att de är Ugg(ly) och gud vet allt. Visst, Uggsen är inte speciellt snygga men gud vad de är varma! Och sköna! Man brukar ju alltid säga att det är insidan som räknas.  Kan inte det gälla för dem också? Och den flossade insidan?

Hjärnsläpp

Att Fredrik och Filip är tillbaka har väl ingen missat. Förra måndagen listade de efterkrigstidens värsta hjärnsläpp. Fick själv kortslutning och glömde bort att titta! Tack gode gud att klippen finns på webben. Borde egentligen författa två artiklar men det är så himla mycket roligare att äta lussekatt, förfasa sig över Carola och känna sig nöjd med att man inte är kvar ute i snöstormen.

Tänkte själv lista några egna hjärnsläpp:

* När jag glömde bort att man aldrig ska köra bil i flipflops och kvaddade en lyxig Lexus med en lånad SUV.

* När jag glömde bort att titta på datumskyltarna i USA och fick en annan lånad bil towed dvs bortbogserad. Fick senare hämta bilen i ett område där vartannat hus pryddes av kulhål. Många kulhål.

* När jag exklamerade "för du tycker ju inte om den andra äggklockan du har!" till mamma en julafton. Moster, som mamma fått den andra äggklockan av, satt bredvid. Julefrid.

* När jag kramade om och skvallrade om fester, bakfylla och tentor med en kille som jag trodde bodde på min kompis D:s korridor. Killen, som hade en gitarr på ryggen, såg rädd ut och svarade bara "eeeh" och "okeeeeeeeej" på allting jag sa. Det var inte min kompis korridorare. Det var Patrik Isaksson.

Bubblare: När en något stressad präst förra årets första advent mässade om Jesus och hur han "satte på åsnan".

Snö!

Årets riktiga första SNÖSTORM viner utanför fönstret. Det är dagar som dessa som jag, om än en smula motvilligt, inser att en CG-jacka vore optimal. Stor, varm och jätteluva. Får istället dra åt täckjackan extra hårt, trycka ner mössan över öronen och försöka springa i medvind.

Årets julbock står på torget i Gävle. Min kompis F och jag brukar tävla om vem som först hinner se nyheten att den brinner och sen meddela den andra. Jag vann förra året, tror jag. Sms-ade fort som katten och fick svaret "Jag vet". Men det tror jag inte ett ögonblick på att han gjorde.

Låt stå!
En dag och counting...

Blandat

Kan man utnämna sig själv till modeslav och sen GLÖMMA Stella-utförsäljning nummer två? Kom på det halv 12 och då var naturligtvis toppen borta. Smet in på Hamngatan vid halv ett och där fanns en hel massa plagg kvar och  det rådde ganska lugn stämning. Funderade en mikrosekund på att köpa en till blå tröja med sidenband och dryga ut studiemedlet men insåg att jag inte vill sko mig själv på Tradera.

Min kompis D har förresten luskat ut vem som vinner årets "Top Model" - genom att gå in på norska TV3. Ni kan själva leka detektiver
här. Tänker inte ge ut några spoilers men jag är förvånad. Och inte så helnöjd, om jag ska vara ärlig. Men nu kan jag iallafall göra något vettigare på onsdagar klockan 21 - som att titta på Lasermannen. Sträckläste boken i somras!

Till sist, Aftonbladet har en tävling där man kan få en krönika publicerad. Tjoho tänkte jag, vilken chans! Tyvärr får bara elever från högstadiet och gymnasiet delta och det var länge sen jag var en sån. Bä! Min första åldersdiskriminering!

skandinaviens nästa toppmodeller
En av oss vinner.

Bachelor-final

Ikväll mellan 19 och 20 kommer det inte att gå att få tag i mig så försök inte ens. Det är final i "The Bachelor", vilket alltid har varit min favorit-såpa. Jerry O'Connells mindre snygge lillebror Charlie har enligt egen utsaga hittat kärleken och ska med ledsna ögon välja bort antingen Krisily eller Sarah ikväll. Alla galna och roliga tjejer försvann som vanligt i de första avsnitten, den enda som höll sig kvar i slutet var den andra Sara som grät över att hon var för snygg för Charlie. Drama drama drama.

Tror att Sara vinner Charlie, men hoppas på Krisily.

inte singel länge till
Eftertraktad.

Journalist-feminist? Javisst!

En av mina absoluta favorit-bloggare får spått och spe för att hon skvallrar om det hemliga sexet i "Floorfiller". Tycker också att det är trist med tråkiga, okonstruktiva kommentarer men antar att man får ta sånt när man blir kvasi-känd på nätet.

Klickade omkring lite på bloggen och kom fram till ett inlägg som jag misstänker är från Charlotta Flinkenberg. Vill faktiskt ta tillbaka lite av det jag skrev i ett tidigare inlägg. Vi hade en diskussion på Seriösa Institutet om hur kvinnor är underrepresenterade i svensk media (både yrkesmässigt och innehållsmässigt) och det var inga roliga fakta. Läste vidare i nya Journalisten att den största gruppen arbetslösa journalister är kvinnor mellan 25-35 år som bor i Stockholms-regionen.

Vilket ju känns toppen för mig.

Har hur som helst hört rykten om att det var TV3 och inte Charlotta Flinkenberg som valde hur utformningen av "Under cover" skulle se ut. Jag tycker fortfarande att knappra-på-laptopen-a-la-Carrie-grejen är pinsam men applåderar ändå Charlotta Flinkenbergs deltagande journalistik. Ja, jag har tänkt om lite. För eftersom verkligheten ser ut som den gör för kvinnliga journalister är det bara positivt att de som är framgångsrika och duktiga syns - och då menar jag INTE Olindas special-program på TV400. För jag önskar fortfarande bort bimbo-sjukan som förökar sig i medierna.

Och det står jag för.


Mischa-miss!

Mischa Barton har det mesta. Hon är otroligt snygg, har bra klädsmak (eller duktig stylist), tusentals fans och en massa stålisar. Men gud, vad har hon för smak?
Cisco...och Runar?!

Se själva.

En taleskvinna menar att Runar inte är en kavaljer och skrattar bort ryktet. Vem skrattar åt Cisco? Han måste vara otroligt rolig och trevlig...eller rik.

   
Skrattar bäst som skrattar sist.

Idolisering

Mitt liv som populärkultursjunkie skriver idag om tidningen FHM som listar och går igenom vad som har hänt med de gamla pojkbanden, bland annat New Kids on the Block eller NKOTB som de döpte om sig till när de skulle coola upp sig...eller säger man kanske cool down när man hippar sig? Nåja you get the picture.

Jordan var min favorit när det begav sig. Idag undrar man varför man jagade upp sig? Hör sådant idoliserande bara till tonåren eller kommer jag att bli galen av kärlek när jag är 60 och tittar på...eh...Christer Sjögren? Hur funkar det egentligen?

Såg förresten Jordan när jag var i Beverly Hills i våras. Det var inget speciellt. Han var kort och hade illasittande Sevens på sig. Hade jag sett honom när jag var 15 hade jag nog inte överlevt.

Oj, Adam Brody skymtade precis förbi i "The Ring"...dålig idé att titta förresten, alldeles ensam hemma och golvet knarrar. Tänk om telefonen ringer? Då dör jag...på riktigt.
Inte so hotta längre.

Associationsleken

Ok, jag är on a skriva-blogg-roll i kväll.

Såg detta hos
Vickywrite.

Associationsleken: (skriv det första ordet du tänker på)
Grön:
Gurka
Paris: Macarons utanför Le Sacre Cour
USA: Saknar!
Elvisp: Jäkligt användbar
Krulligt: Mitt hår i fuktigt väder (läs hela hösten)
Alkohol: Dåligt - egentligen
Skräckfilm: The Grudge. Har gjort mig mörkrädd IGEN
Skitfilm: Jean-Claude van Damme alt. Steven Seagal
Dricka: Pepsi Max
Destruktiv: Titta på TV hela eftermiddagen
Varmt: Franska rivieran
Döden: ..."börjar i tarmen" enligt en skylt i en hälsokostaffär nära mig
Begravning: Sorgligt
Bröllop: Roligt
Sommar: Saltvatten
Djurpark: Kolmården. Har de tagit bort den där Dinosaurie-rutschkanan som fanns förr?
Vinterlek: Snöbollskrig. Jäkligt bra på detta.
Godis: Kolabönor!
Mardröm: Hemsk olycka
Skönt: Varma dunsockar
Vass: Kniv
Smycke: Partyörhängen
Politik: Korruption
Paris Hilton: Nicole Richie
Syslöjd: Ångest med elak sytant hängandes över en
Pyssel: Baka pepparkakor
Växt: Kålblommor - för det fick jag av min pojkvän i fredags
Picasso: Solbränd
Musik: Ipod
Ost: Brännvinsost
Frukt: Vindruva
Kusin: Två stycken
Doft: Choklad
Pizza: Inbakad
Gott: Godis!
Äckligt: Tonfisk!
Härligt: Sovmorgon

Har dessutom enligt denna sida besökt 6% av världens länder. Känner mig plötsligt INTE som en globetrotter. Skulle gärna åka till Afrika nästa gång men det lutar nog snarare åt en sista minuten till Kanarieöarna under gud-jag-är-blekare-än-snön-på-gatan-paniken som brukar infinna sig i januari-februari. Vilket är helt ok, jag har aldrig varit på Kanarieöarna.


Naken av en anledning?

Råkade av en händelse få se årets troliga julklapp, Tina Nordströms nya bok, i en tidning nånstans. Jag gillar Mat-Tina, hon är alltid glad i rutan och pigg på att inte bränna vid maten. Hon är dessutom väldans en lik en kompis till mig som bor i Malmö och som också är duktig i köket. Plus att alla killar verkar gå bananas när hon syns i bild för att hon är så söt. Men jag är mer tveksam till hennes nya bok En matresa genom Sverige. Är det bara jag eller gör hon en ganska konstig min på omslaget? Det måste ju ha funnits bättre bilder. Lite...grisflin?

26807-3

Men seriöst, Tina är bra. Fast jag har alltid personligen föredragit
Jamie Oliver. Hans mat känns alltid godare - och därmed troligen också onyttigare. Den eviga onda cirkeln. Fastnade en kväll framför rutan tillsammans med min kompis D och trötta, hungriga och lata utropade vi "åååååh" och "aaaaah" när han lagade till vitlöksfisk och chokladmousse och kolapaj och gud vet allt. "Jag står inte ut längre!" utropade D efter ett tag. "Det här är matporr!"

Hon har en poäng. För det måste väl finnas en anledning till att han kallas för "Den nakne kocken"?


Troligen sista Stella-inlägget

Ska också sluta tjata om Stella men åh vad HM är fåniga! Idag, ett dygn senare, finns det en länk via Rowells som visar hela kollektionen as we knew it 23.59. De måste ju ha fattat att allt skulle ta slut hur fort som helst. "Nää kunderna har förvånat oss igen" uttalade nån sig om på DN. Med all mediebevakning och all reklam innan? Right. Skulle inte tro det.

Godnatt HM you owe me a skönhetssömn

Nu ger jag också upp. Ingen rolig upplevelse och tre timmar förlorad skönhetssömn. Ska sussa sött och drömma om att jag hittar det vita linnet på gatan för att det är my destiny.
Trevligt med uppesittarkväll via
Sara iallafall, kul att se att man inte är ensam om att *troligen* försova sig imorgon.
Godnatt allihopa.

Take me home...and sell me?

Urk, sitter med en miljon triljon andra människor och försöker komma in på H&M. Var ute i god tid, loggade in på mitt konto på Rowells och var inloggad och allt 23.45...00.02 var Stella-kollektionen fortfarande inte uppe än. Kan nån förklara det för mig? Sidan uppdaterades 00.08 och då var jag plötsligt utkastad. ARGH! Har ju redan den blå tröjan med sidenband så jag borde (men allt sånt är ju relativt) vara nöjd men vill gärna ha linnet i S också...mamma är dessutom sugen på en blå nu när hon provat min. Ser för övrigt att människor är villiga att betala sjuka summor på Tradera - skulle kanske ha roffat åt mig allt i hundrafemtio och gjort mig en hacka?

Nope, aldrig i livet. Trist att alla Stella-kläder gått åt till människor som vill göra pengar och inte till oss som vill ha kläderna för vår egen skull. Som Stella skrivit på tagsen: "take me home, put me on and feel good!". Inte "take me and sell me and make a whole lotta money". Liksom.

Sitter ett tag till men det där linnet kan jag nog se mig i månen efter. Ledsen mamma. Du kanske kan få låna min nån gång. Kanske.

Börjar bli hungrig också.

Stella-svett?

Ok, visst att man vill vara först med mycket. Men vill man verkligen vara först med att använda Stella på träningen? Var precis där och en tjej ramlade ut från ett spinningpass med det vita Stella-linnet. Fattar inte. Står man och sliter för sitt liv Inne på H&M torsdagsmorgonen för att få ett nytt linne - till gymmet?

Fattar nada.


Stella-stryk

Herregud vilken hysteri! Glöm Robbie Williams, glöm Darin, glöm....tja, the Beatles. Mini-beatlen Stella McCartney slår dem allihop med hästlängder. Idag är det ingen som pratar om bränderna i Frankrike eller homofoba präster. Det är bara Stella som gäller. Och kanske framförallt: vilka kläder man fick tag i.

Med tanke på de senaste veckornas hysteri inför dagens hysteri förstod jag att det skulle bli som ett zoo på 400 H&M-butiker över hela Sverige. Valde med flit bort H&M på Hamngatan för jag ville inte hamna i den värsta frenzyn...och det gjorde jag nog inte heller av
Aftonbladets bilder att döma. Tro mig, det var illa där jag var också. Kl 09.50 var kön säkert 100 meter. 09.55 kollapsade kön och alla tryckte sig mot dörrarna. Klockan 10 trodde jag att min sista stund var kommen. Trettio sekunder över tio höll jag i en small och en medium av den blåa tröjan med sidenband. Smallen passade perfekt och den medium som jag hängde tillbaka hamnade aldrig på galgen, den hängde i luften i kanske en mikrosekund innan två tjejer grabbade tag i den och började slita. För livet.

Har ont i hela kroppen efter mörbultningen men såhär i efterhand var det värt det. Behöver inte ens gå och träna idag, brände säkert 700 viktväktarpoäng därinne. Det är inte varje dag man råkar på Stella-stryk för en blå tröja med sidenband! Som för övrigt är alldeles, alldeles underbar.

Äger ingen digitalkamera men Sara har tagit några kort på sin H&M-upplevelse här. Japp, det där är min tröja också!

26807-2