Lavendel för själen

Idag är jag lagom mör. Vaknade med sprängande huvudvärk och fick rusa till apoteket för att köpa migränmedicin. Det märks att man onekligen är äldre, kroppen börjar ge vika för allehanda infektioner och defekter. Just nu härjar migränmedicin, allergidroppar, koffein och mera koffein runt i kroppen. Och ändå vill jag ha mer - av allt.

Sitter på redaktionen och pysslar med den nya grejen som drar igång på måndag. Vad det är kan jag inte berätta ännu men det kan bli bra. Den som väntar på något gott väntar aldrig före länge, heter det ju. Vilket i och för sig är skitsnack men det låter djupt och vist.

Goodiebagen från bloggminglet i tisdags var för övrigt över förväntan. Favoriten just nu är
Healing Lavender Balm från Rose & Co. Mitt femte köpta Rosebud från New York tog slut i dagarna och jag känner att jag hellre åker tillbaka till staterna och köper nya för 4 dollar styck än tar tunnelbanan till Götgatsbacken för att köpa en för 98 spänn. Det känns liksom roligare så. Plus att jag är galet sugen på en Mocha Frapp från Starbucks. We belong liksom ihop.

Dagens bästa: Sommaren har kommit tillbaka!
Dagens sämsta: Varför är allitd, alltid, colaburkarna slut på ICA Östermalmstorg?

Nattmyra

God, I'm good när jag inte kan sova. Har på den senaste halvtimmen hunnit:

* Städa på bordet
* Lägga en ansiktsmask
* Upptäcka att Aaron Spelling har dött
* Bläddra i nya
Glamour och avundsjukt tänkt på Caroline Winbergs två walk-in closets i coola tjugomiljoners-lägenheten i New York
* Läsa bloggar
* Diska upp
* Fluffa kuddarna i sängen
* Betala de sista räkningarna

Att betala räkningarna var som vanligt en sövande upplevelse, börjar känna mig en smula sömnig...

Vett- och etikett

Det här var ju dumt. Överarbetad och slutkörd kom jag hem, åt mikromat, slängde mig i soffan och satte på "Roomservice". Tio minuter senare snarkade jag. Troligtvis högt. Och nu sitter jag här, mitt i natten, och kan omöjligt somna om. Vad ska jag göra nu? Betala en sista räkning? Fånsurfa? Eller bara ligga och blunda och hoppas på tur?

Bloggminglet igår var kul! Det kändes både spännande och konstigt att sitta mitt emot tjejer vars bloggar man läser dagligen men aldrig pratat med eller sett i verkligehten. Lyckades troligen tyvärr skrämma skiten ur åtminstone två av dem när de presenterade sig  och jag, med min stora trut, omöjligen kunde hålla inne ett "jag vet vem du är". Måste uppdatera min vett- och etikett, den har uppenbarligen tagit semester. Kul att nån har tid att softa i hängmattan.

Dagens bästa: Utan tvekan tuppluren. Sömnbrist är my second name nuförtiden.
Dagens sämsta: Utan tvekan tuppluren. Nu går jag både miste om skönhetssömn och har tråkigt.

Shoppa på deadline

Igår låg nya DV och Cosmopolitan på golvet när jag kom hem. Det här med eftersändning är verkligen ingen rolig historia, har gått och suktat efter att få bläddra i dem i flera dagar. Glamour har fortfarande inte hittat hem, fick läsa den på lokala caféet istället.

Ska alldeles strax iväg och kika på både nya glasögon och förhoppningsvis en ny klänning. Har drygt 2,5 timme på mig. Det är inte speciellt ultimat att shoppa på deadline, det blir ofta panikköp för att jag inte hinner tänka efter. Tänk efter innan du pratar, heter det ju. Fast å andra sidan har några av mina bästa köp gått på några sekunder för att det har känts i hela kroppen att jag måste ha den här! Tricky, tricky.

Nya glasögon kommer dock inte att gå på några sekunder. Dels för att jag egentligen inte vill ha nya (född stolt linslus) och dels för att jag inte passar i glasögon. Har råkat ut för den värsta pollenallergin på länge så de senaste dagarna har jag gått i ett suddigt töcken.
- Men, sa min livsguru
Kicki, hur ska du kunna se matchen om du är blind?
Glasögonen, dock ett par CK, är från 96 och finns alltid med i väskan. Tas bara upp i nödfall. Typ om det skulle bli kärnvapenkrig eller nåt så att jag hittar till skyddsrummet. Eller när jag ska syna klänningar på Zara.

Dagens bästa: Hittills morgonkaffet. Galet gott. Och en strikt inbjudan till ett bloggmingel nästa vecka.
Dagens sämsta: Shoppingdeadline och blind. Det här kan gå hursomhelst.

Klänning

Sitter ånyo och väntar på det förbaskade köket. Gick upp halv sex imorse så borde enligt enkel matematik ha susat för länge sen. Bä!

Måste för övrigt ha en ny klänning till midsommar. Har letat runt lite varstans men inte hittat något. Pernilla SalongK.se tipsade om Judiths second hand, ska absolut ta mig dit antingen imorgon eller onsdag.

Drömmen är förstås Famke Janssens
underbara kreation från MTV Movie Awards.

Imorgon ska jag bara upp halv sju, ska bli riktigt najs med "sovmorgon".

Dagens bästa: Middag vid Nacka strand i solnedgång. Med en filt var det riktigt skönt.
Dagens sämsta: Det borde vara olagligt att börja arbeta innan sju.

Fab

Nu ligger förresten min intervju med Pauline Youngblood ute på SalongK.se. Använde lite av produkterna i fredags. De var självfallet fab. Nu står min Nivea-burk i badrumsskåpet och skäms.

Imorgon ska jag gå upp halv sex. Tyck synd om mig!


Årets första dopp

Det är onekligen skönt att vara ledig. Den här helgen har jag vickat på tårna vid två tillfällen. Dels i fredags kväll på Kung Carls terass, dels i lördags eftermiddag då vi spenderade en dryg timme vid stranden i Vaxholm. I badet var jag i cirka tio sekunder. Annars har jag befunnit mig i vårt blivande kök och sovrum.  Köket kom för övrigt inte i fredags, hissen var sönder så leveranskillarna åkte igen. Det går att leva utan kylskåp, påstod älsklingen. Det går att skjuta sig själv i foten också.

Kvällen på Kung Carls terass var för övrigt alldeles, alldeles underbar. Varm solnedgång, kallt rosévin och fruktig shot som man inte kunde få nog av. Bilder finns
här. Blev förresten presenterad som "Therése utan kylskåp men med mat över hela vardagsrummet" för i princip allihopa. Måste sprida ut något annat, mer sofistikerat prefix till nästa fest.

Dagens bästa: Promenixen runt kvarteret runt 21. Skönt att komma ut lite!
Dagens sämsta: Spillde vit färg i håret som såg ut som ålderstecken. Älsklingen märkte inget.Vip

Ikväll är jag förresten inbjuden av världen bästa mentor till privat mingel på Kung Carls terass. Man måste ha vip-kort för att komma in så jag känner mig extra speciell och utvald.

Har naturligtvis ingenting att ha på mig. Mentorn själv har fyndat tusen snygga saker under en regnskur på stan, läste jag i hennes blogg. Själv var jag också ute och shoppade under samma regnskur. Jag stod i höjd med Klarabergsviadukten och lade mina surt förärvade pengar på allergidroppar till ögonen och Alvedon och den där munsköljen som svider som svavelsyra i munnen. Listerine. Bara namnet gör att jag får tårar i ögonen. Att den dödar munbakterier tvivlar jag inte ett ögonblick på, man stryker ju nästan med själv på kuppen.

Så snart köket är här ska jag ta en lång dusch och sen pyssla med de små sakerna jag fick från Youngblood Mineral Cosmetics. Ska givetvis bli vansinnigt spännande.

Fyra nyanser av vitt

Idag är det fint väder ute. Trist att man måste sitta inne och vänta på ett kök istället för att förtvivlat få lite färg på benen. Idag kommer alltså vårt nya kök. Jag har inte haft en spis på tre veckor men väl ett kylskåp och en mikro i hallen. Tre hunda Billys-pizzor senare känner jag mig inte bara rundare om magen utan också hungrigare på riktig mat än nånsin.

Vi flyttade in i ett renoveringsobjekt av två anledningar:
1) Det var billigare
2) Nu kunde vi få allting precis som vi ville ha det

Föga anade jag att det onekligen skulle leda till:
3) Inga mer sovmorgnar
4) Förstörda naglar
5) En snövit kropp som är allt annat än beach 2006

- Äsch, sa sambon lugnt. Det finns flera nyanser av vitt. Det finns benvitt, gråvitt, snövitt och så dig älskling, inte så solbränd-vitt.

Blä.

Älzkade Zara

Måste för övrigt ge en stor shout out till Zara! Var på jakt i söndags efter svarta, snyggare byxor som jag måste ha till mitt andra jobb. Att hitta svarta, snygga byxor som inte är jeans när man är närmare 1,80 är inte det minsta lätt. Eller kul. Hur många affärer har svarta byxor framme när det är närmare 30 grader? Laddade väskan med vatten och frukt och förberedde mig för timmar på stan.

Min första anhalt blev Zara. Och där inne gick ögonen nästan i kors. Överallt hängde det svarta byxor! Med och utan pressveck, med och utan fickor, med sidknäppning, hög midja, klädda knappar...Jag var helt chockad. Och de flesta var till och med för långa!

Var med andra ord hemma igen inom en halvtimme med ett par snygga byxor till det nätta priset av 399:- i påsen. Älsklingen, som i flera dagar hört mig tjata om min stundande shoppingmaraton, tittade yrvaket upp och undrade vad som hade hänt.

Sen var det i och för sig så lagom kul att köpa svarta byxor när hela affären var full av vackra klänningar i tunna tyger.

Äldre och visare

I måndags fyllde jag år. Hur mycket? Äldre, ok? Att vägra uppge hur lastgammal man har blivit och börjat slänga ur sig "man frågar aldrig en dam om hennes ålder" till höger och vänster är dessvärre ett solklart tecken på att man har blivit för gammal för sitt eget bästa.

Egentligen är jag ju inte så gammal, jag känner bara att jag gärna skulle backa tillbaka fyra-fem år för att kunna utnyttja tiden bättre. Tagit körkort fortare, skippat en eller annan kurs i Lund...

Fick för övrigt en jättefin kamera av älsklingen i present. Nu ska jag börja fota på allvar. Problemet med att aldrig ha ägt en digitalkamera förut är att man måste trycka in i medvetandet att det numera ligger en Sony Cybershot och väntar på en i väskan. Har med andra ord redan gått miste om hundra sköna bilder. Inte minst den på Mosebacke i lördags när plasmateven dog en kvart in i första halvlek.

Nu måste jag iväg till doktorn, mina ögon är irriterade och mår inte bra. Har jag otur blir det inga linser på månader. Nya glasögon - here I come!

Dagens bästa: Klockan är ju bara barnet men onekligen vädret. Ska sola fram till tre!
Dagens sämsta: Blivande glasögonorm, fastän jag är född linslus.

Tjuvlyssnat.se

Spöket har legat lågt. Det finns en slight possibility att det var kylskåpet som fick spel. Å andra sidan var fönstret stängt när jag kom hem - och jag stänger ALDRIG fönstret.

Rådfrågade min vän S om hur jag skulle göra med hela problemet.
- Ska man säga nåt till spöken? frågade jag.
- Ja, sa S, säg åt dom att dra åt helsike och att dom stör!
- Men, invände jag, man kan ju inte reta upp dom, då blir det ju bara värre. En massa poltergeists och elemtentala spöken och så där (förkunskaper från "Andarnas makt" och "Hemsökta hus").
- Kan inte du skrämma spökena istället då? undrade S. Vem säger att det är dom som ska rassla med kedjor? Kan dom kan väl du?

Sen berättade hon en ryslig historia om en arbetskamrat som haft två spöken i sin nyköpta sekelskiftesvåning. En dam som var snäll och en gubbe som var aggressiv och skruvade ur dörrknoppar hela tiden. Tydligen hade han tagit livet av sig i lägenheten också. Jag gick hem och förbannade att jag inte bor i ett funkishus. Där är det så lågt i tak att spöken inte har någonstans att gömma sig. Tror jag.

I efterhand kom jag på att hela vårt samtal var som hittat på
Tjuvlyssnat. se. Än så länge har jag inte dykt upp där men det skulle inte förvåna mig när det blir aktuellt. För hända kommer det säkert att göra. Prata-utan-att-tänka-först is my second name.

Ikväll ska jag försöka fixa bredbandet hemma. Det är rysligt att uppdatera bloggen i skolan.

Dagens bästa: Nu är det sommar, nu är det sol!
Dagens sämsta: Vi har ingen spis i lägenheten, den nya kommer om två veckor. Och jag som lever på pasta med pesto. Annars har man ju noll möjlighet att go wild and crazy på H&M.