Ebba är inte ytligast i stan

Innan klockan ens hunnit bli nio imorse var jag störtförbannad. Nej, jag hade inte försovit mig och att det alltid är snöstorm utanför fönstret har jag också - om än motvilligt - förlikat mig med.
Det var morgonsoffan i tv som fick mig att se rött. Ebba von Sydow var på plats för att kommentera klänningarna på Oscarsgalan.
Då det är dags för Ebba sätter sig den manlige, gammalmodige och stofiliske programledaren/journalisten i morgonsoffan sig upp och utbrister:
-Jaha Ebba, då är det du som får prata om det ytliga idag.
Det var, enligt Ebba, mycket vintage och draperingar och tråkigt svart. Fine. När hon är klar med en lagom lång analys så här på morgonen vänder sig viktigpettern till en annan äldre man i soffan och säger:
- Å du rå, tycker du att man måste prata om vad skådespelarna har på sig. Är det inte viktigare att koncentrera sig på själva filmen?

Urk. Jag blir så trött på gamla, manliga journalister som anser att mode och annat som de anser bara tilltalar kvinnor är ytligt. Det sorgliga är dessutom att de allihopa tror att de är roliga när de brer på med sina manschauvinistiska fasoner. Men det är varken särskilt originellt eller kul. Comprende?

Skulle vilja fråga dig, du manlige journalist från krita-perioden, vad du tycker om sport och bilar? Är det verkligen nödvändigt att prata om Foppas skador? Det är väl ändå matchen som räknas? Eller är det viktigt att snacka om vilka fälgar du har valt att hotta upp din Volvo med? Huvudsaken är väl att den rullar?

Ut med fördomsfulla och gammalmodiga gubbar ur morgonsofforna!
(Och nej, det var inte Lasse Bengtsson. Den raringen skulle aldrig hålla på och apa sig så här)

Dagens bästa: Reprisen av Melodifestivalen under lunchen.
Dagens sämsta: Ont i huvudet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback