Gammal eller lat?

Idag har jag varit i skolan nästan hela dagen och de sista två timmarna var huvudet helt tabula rasa (!) och kroppen skrek efter koffein eller godis eller gud vet vad. Dåligt mådde jag iallafall. Funderar på hur sjutton man orkade med grundskolan och gymnasiet? Varje dag (iaf grundskolan) i princip 8-15. Varje dag. Varje lektion lärde man sig något nytt, varje minut innebar korvstoppning. Och man behövde inte kaffepauser!
Betyder denna omedelbara trötthet efter en timmes föreläsning att man har blivit lat på tidigare humanist-studier eller att man är gammal? Pest eller kolera? Godis eller glass?

Upptäckte iallafall idag att jag är långt ifrån den äldsta i klassen, hamnar snarare runt de yngre. Och här har jag gått omkring och haft panik för att jag inte kommer ut som journalist förrän jag fyller 27. Såna tankar mår jag bra av. Sen upptäcker man att bland annat Aftonbladet och DN är fulla av journalister som har massor med praktisk erfarenhet och är födda typ 1989. Då mår jag dåligt igen.

Trettioårs-kriser existerar tydligen. Och man kan bli smittad flera år i förväg.

Dagens bästa: Har lärt mig en massa intressanta saker! Plus att CSN kommer imorgon!
Dagens sämsta: Min lunchlåda var uräcklig. Tydligen överlever inte tortellini med grönmögel-ost en natt i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback